|
|
Aska
Full Member
|
|
« Odpowiedz #2 : Lipca 11-07-2007, 11:30:34 » |
|
Witam, Proszę skontaktować sie ze mną. Najlepsze negocjacje są bezpośrednio w banku, anie u posredników finansowych typu expander, open etc... Wczesniejsza spłata mozliwa od poczatku trwania kredytu bez opłat joanna.domostowicz@db.commobile: 510-001-779
|
|
|
|
Doradca Finansowo-Kredytowy
|
|
|
grupa_konkret
Jr. Member
|
|
« Odpowiedz #3 : Września 15-09-2007, 08:35:00 » |
|
witam, nie mam zamiaru nakłaniać Pana do kontaktu ze mną, aczkolwiek warto by było porozmawiać z doświadczonym doradcą finansowym jeśli jest Pan zainteresowany to mogę zaproponować Panu przygotowanie kilku ofert (różnych ze względu na prowizje, wysokość marży, koszty wcześniejszej spłaty, itp) oraz wynegocjowanie korzystniejszych warunków niż te, które są w standardzie bankowym. moje doradztwo w tej sprawie jest bezpłatne pozdrawiam i liczę na kontakt z Państwa strony
|
|
|
|
monika - doradca finansowy
tel 502-989-706
|
|
|
|
|
|
|
grupa_konkret
Jr. Member
|
|
« Odpowiedz #8 : Września 22-09-2007, 10:57:37 » |
|
w Państwa konkretnym przypadku proponowałabym kredyt w złotówkach - do czasu zakończenia budowy i tak będą Państwo mieli karencję i w tym okresie będziecie płacić wyłącznie odsetki (jeśli karencję ustalimy na 1 rok to przez ten okres płatne są wyłącznie odsetki, a dopiero potem raty z kapitałem). Wyliczenie jest proste: 1) przez 1 rok w PLN zapłacą Państwo około 15600 złotych odsetek, a dopiero potem będziecie Państwo spłacać raty kapitałowo -odsetkowe, czyli po tym roku do spłaty zostanie Państwu - 300 tysięcy złotych kapitału 2) przez 1 rok w CHF zapłacą Państwo około 13300 złotych odsetek, przy czym kapitał pozostający do spłaty wyniesie nie 300 tysięcy, ale 317 tysięcy (jest to spowodowane różnicami kursowymi) pytanie - czy opłaca się Państwu wydać 2300 więcej i spłacić kredyt 300tysiecy czy oszczędzając te 2300 chcecie Państwo spłacić kapitał w wysokości 317 tysięcy. różnica tych 17 tysięcy to tzw spread - występuje zawsze, niezależnie od aktualnych kursów samej waluty. Sumując - uważam, że powinni Państwo zaciągnąć zobowiązanie w PLN za pośrednictwem doradcy kredytowego, przy czym należy zwtrócić uwagę na wynegocjowanie wcześniejszej spłaty bez dodatkowych kosztów (a to akurat może być istotnym problemem). w przypadku dalszych pytań zachęcam do kontaktu ze mną
|
|
|
|
monika - doradca finansowy
tel 502-989-706
|
|
|
|
|
|